Kataliz Derneği'nin Türkiye'de kataliz konusunda akademik ve endüstriyel faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu alandaki ilgili uluslararası kuruluşlarla ilişkiler kurmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla bugüne dek gerçekleştirdiği çalışmalar şunlardır :

Birinci Ulusal Kataliz Konferansı (17-20 Ocak 2007, Kıbrıs),
İkinci Ulusal Kataliz Konferansı (18-21 Haziran 2008, Erzurum),
NOx Emisyon Giderimi Katalizörleri Çalıştayı (16 Mayıs 2007, ODTÜ)

Üyelerini ve katılımcılarını ulusal ve evrensel gelişmelerden haberdar etmek amacıyla gerçekleştirilen konferanslar ve yeni projelerin oluşması için fırsat yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştay, alana yeni katılmış araştırmacı, lisans ve lisansüstü öğrencilerin kataliz alanında temel bilgi birikimlerini pekiştirmeyi hedeflemiştir.

Halihazırda 54 üyesi bulunan ve katılacak olan yeni üyelerinin de bilgi birikimleri ve çalışmalarının katkısıyla Türkiye'de kataliz konusunda önemli bir boşluğu doldurmaya başlayan Kataliz Derneği, yeni konferans ve çalıştaylarla alanında örnek bir dernek olmayı hedeflemektedir.

Kataliz Derneği yılından bu yana EFCATS (European Federation of Catalysis Societies) üyesidir.

IMPORTANT INFORMATION

8. Ulusal Kataliz Kongresi'nin değerli katılımcıları ve delegeleri;
Covid-19 salgını kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kararı nedeniyle 8. Ulusal Kataliz Kongre'sinin 9-12 Eylul 2020 tarihine ertelenmistir. Kongre katılımcıları ve sponsorlarının tüm hakları saklıdır.
Dünyamızı önemli ölçüde tehdit eden bu küresel salgının mümkün olan en kısa sürede kontrol altına alınmasını umuyoruz.
Eylul 2020'de daha güzel ve başarılı bir sempozyumda buluşmak için sağlıcakla kalın.
Organizasyon komitesi olarak sizleri gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Dr. Berker Fiçicilar Organizasyon Komitesi'nin adına

Dear members and committee of 8th National Catalysis Conference,
Due to Covid-19 outbreak and relevant health regulations 8th National Catalysis Conference, is postponed to 9-12 September 2020.
All rights of the members and supporters are preserved.
We hope that this global threat would be taken under control in the nearest future and we look forward to meeting you all in September 2020.
The organizing committee will inform you on updates.
For the organizing committee
Dr. Berker Fıçıcılar.